Yaz Aylarında Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Yaz Aylarında Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Yaz Aylarında Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

 

Yaz aylarını hepimiz severiz çünkü havanın ısınması, günlerin uzaması hepimizin ruhuna da bedenine de iyi gelir. Sıcaktan bunaldığımızda serin bir alana geçebilir, soğuk bir şey yiyebilir ya da su içerek ferahlayabiliriz.

 

Hava şartları, her mevsimde sokakta kalmak zorunda kalan hayvanları etkiler ve maalesef onlar bizim yardımımız olmadan suya ve mamaya ulaşmakta güçlük çekerler. Sıcak günlerde susuz ve besinsiz kalmak, hayvanların vücutlarında fonksiyon kaybına neden olabilir ve durum ileri giderse onların hayatını tehlikeye sokabilir. Hepimizin sokak hayvanları için yapabileceği şeyler mutlaka vardır.

 

Sokakta açlıkla, susuzlukla mücadele ederken sahiplenildikten sonra hayatı değişen Zümrüt Şaziye’nin hayatını konu alan Bir Pati Hikayesi kitabını okuyabilir ve sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Zümrüt Şaziye’den yapacağınız her alışverişten elde edilen gelirin bir kısmı sokak hayvanlarına yardım masrafları için ayrılır.

 

Marketten Tek Porsiyonluk Mama Alabilirsiniz

 

Yaz sıcağında en azından kapımızın önünü temiz su, bir kap mama koyarak sokak hayvanlarını daha konforlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olabiliriz. Markete gittiğimizde onlar için de mama alarak karınlarını doyurabiliriz. Ancak bu mamaların besleyici olması da önemlidir. Kalitesiz bir mama hayvanların sindirim sistemini bozabilir ve su kaybına neden olabilir. Bu durum zaten su bulmakta zorlanan hayvanların sağlıklarını bozabilir.

 

Sokak hayvanları için su koyduğumuz kabın metal olmamasına da özen göstermeliyiz. Metal su kapları ev kullanımı için uygun olsa da dışarıda gün boyu ısınır ve sağlıksızdır. Plastik su kabı tercih etmek ve suyu mümkünse gölgelik bir yere koymak da çok önemlidir.

 

Kuşları da Unutmamalısınız

 

Yaz mevsiminde sokak hayvanlarını besleyebilir, elimizden geldiğinde sağlık durumlarını takip ederek onların zorlu hayatını iyileştirebilirsiniz. Aynı zamanda Zümrüt Şaziye web sitesinden satın alacağımız bez çantalar ile sokaktaki dostlarımızın bakımı için kaynak ayrılmasına destek olabilirsiniz.

 

Sadece kapımızın önünde değil mümkün olduğunda kedi ve köpeklerin erişemeyeceği yükseklikte bir yere kuşlar için de su, ufalanmış ekmek, bulgur ve yem gibi besinleri koyabiliriz.

 

Pencere ve balkon önü kuşları beslemek için oldukça uygun alanlardır. Kuşların mama ve su kabı, kedi ve köpeklerinkinden daha küçük olmalıdır. Hatta hafif derin bir kaba su koyarsak kuşların içine girerek sıcak günlerde serinlemesine de yardımcı olabiliriz. Bahçenizde bir ağaç varsa ağaç dallarına su şişeleri ile mama ve su asabilirsiniz.  

 

Çevrenizdeki İnsanları da Bilinçlendirebilirsiniz

 

Sokak hayvanları için yardım yapmak ve onların yaşam koşullarını iyileştirmek hepimizin görevidir. Bunu tek başımıza yapmamız kadar sürekliliğini sağlamak da önemlidir. Çevrenizdeki insanları yemeklerden kalan uygun yiyecekleri sokak hayvanları ile paylaşmaları konusunda uyarabilirsiniz. Sokakta cam kırığı, kesici cisim gibi hayvanların ayaklarına, vücuduna hatta ağzına zarar verecek cisimler gördüklerinde onları uygun biçimde çöpe atmalarını söyleyebilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize Zümrüt Şaziye tişört modellerinden hediye alarak, sevecen bir şekilde farkındalıklarını da yükseltebilirsiniz.

 

Hasta Sokak Hayvanlarını Tedavi Ettirebilirsiniz

 

Sokaklar, hayvanların yaşam alanıdır ve onlar için bazı tehlikeler de barındırır. Hayvanları besleyebilir, onlara sevgimizi ve ilgimizi gösterebiliriz. Hasta ve yaralı bir sokak hayvanı gördüğümüzde bizim yardımımızdan fazlasına ihtiyacı varsa da belediye ekiplerini arayarak destek isteyebilirsiniz. İlçenizdeki veterinerlerin iletişim bilgilerini telefonunuza kaydedebilir, acil durumlarda ulaşabilir, bütçeniz de elverdiği sürece hasta bir hayvanın tedavi masrafını üstlenebilirsiniz. Hatta sosyal medyanın gücünden yararlanarak tanıdıklarınızdan da hayvanlar için bağış, mama, tedavi masrafı için maddi yardım isteyebilirsiniz.

 

Barınak Ziyaretleri Yapabilirsiniz

 

Şehrinizdeki barınaklara maddi destekte bulunarak da hayvanların yaşam kalitelerine katkı sağlayabilirsiniz. Tüm barınaklar mama bağışı kabul eder ve siz de ayni ya da nakdi yardım yapabilirsiniz. Gönüllü olarak hayvanların bakımlarına da yardımcı olabilirsiniz. Evinizi bir sevimli bir dost ile paylaşmak isterseniz barınaktan sahiplenebilirsiniz. Çocuklarınızla düzenli olarak barınaklara giderek onlara hayvan sevgisini aşılayabilirsiniz.

 

Büyük ya da küçük fark etmeden barınakların pek çok ihtiyacı vardır. Barınaklardaki sokak hayvanlarına yardım etmek için maddi yardımında bulunabilir ya da gönüllü olarak onlarla ilgilenebilir ve bakımını üstlenebilirsiniz.

 

Sokakta yaşayan dostlarımızın farkına varabilmeleri için çevrenize Zümrüt Şaziye kitap, kırlent kılıfı ve tişört gibi hediyeler verebilirsiniz!

 

 

 

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: kedi, köpek, kuş, sokak hayvanları, sokak hayvanları için neler yapabiliriz, yaz, sıcak, yaz ayları, sokak canları, sokak hayvanlarını koruyalım
Haziran 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR