Kışa Özel Ev Dekorasyonu Fikirleri

Kışa Özel Ev Dekorasyonu Fikirleri

 

Özellikle soğuk bir ortam ve yoğun kış trafiğinin ardından eve gelerek yudumlanılan sıcak bir çay veya kahve âdeta huzur kaynağıdır. Sıcak detaylarla bezeli bir kış dekorasyonu sunan evinizde daha konforlu ve huzur dolu olmak geçirilen vaktin değerini de artırır. Kış ev dekorasyonu denilince evinizi baştan aşağı değiştirmeseniz de ufak değişikliklerle işe yarar dokunuşlar yapabilirsiniz. Bu anlamda kış dekorasyon fikirlerini inceleyerek zevkleriniz doğrultusunda pek çok tasarıma imza atabilirsiniz.

 

Kışın Rengi: Beyaz

 

Günlerin kısa olmasından dolayı gün ışığının daha az uğradığı evlerde daha aydınlık ve ferah bir dekorasyon için beyaz renk ağırlıklı seçim yapılabilir. Bu kapsamda genel aydınlatmalar beyaz yoğunluklu ışıkla değiştirilirken, büyük dekorasyon gruplarında ve duvar boyalarında saf beyaz tercih edilebilir. Yoğun bir şekilde beyaz olan bir atmosferde istenirse saks mavisi, turuncu veya kırmızı gibi bazı ögeler ile sıcak renkli küçük dokunuşlar yapılarak kış soğuğunu unutturan bir ortam yaratılabilir.

 

Ahşabın Sıcaklığına Yer Açın

 

Hem aksesuarlarda hem de büyük dekorasyon gruplarında ahşap malzeme tercihi her mevsim kullanılabilir olsa da kış mevsiminde çok daha göze hitap eden sofistike bir etki sunar. Özellikle beyaz rengin hakim olduğu alanlarla kombine edilen ahşap mobilyalar iç mekân tasarımlarında beklenen o sıcacık dokuyu yansıtma açısından başarılıdır. Bu tür alanlara eklenilen peluş, tüylü veya yumuşak aksesuarlar ekstra sıcak bir atmosfer sunar. Örneğin, tüylü bir koltuk şalını ve şık kırlent yastıklarımızı oturma grubunuzla dekoratif bir hamleyle birleştirebilir, küçük peluş yastıklar ile konforu artıran bir kış dekorasyonu yaratabilirsiniz.

 

 

Kışın Vazgeçilmezi: Halılar

 

Evde kış dekorasyonu denilince akla gelen büyük dekoratif unsurlardan biri de halılardır. Hem görünüm hem de fonksiyonellik bakımından evlerin vazgeçilmezi olan halılar rahat ve sıcak bir ortam yaratmak için yalıtım etkisi yüksek ürünler tercih edilmelidir. Bastıkça yumuşacık hissettiren tüylü bir halı, rengiyle de diğer ögelere samimi bir hava katabilir.

 

Halı konusunda daha sıra dışı ancak elegan bir görünüm arıyorsanız, odanızın uygun bir köşesinde duvar halılarından da faydalanabilirsiniz. Oldukça geniş ve zengin bir tasarım yelpazesi sunan duvar halıları, son yıllarda yeniden dekorasyon trendlerinde yer almaya başlamıştır. Soğuk kış günlerinde evinize seçkin bir hava kazandırma peşindeyseniz, modern duvar halılarına göz atmanız önerilir.

 

Romantik Mumlar ve Şamdanlar

 

Kış mevsiminde küçük ama etkisi büyük dekoratif ögelerle daha samimi bir atmosfer yaratmak istiyorsanız, dekoratif mumlardan veya şamdanlardan da ilham alabilirsiniz. Yaz mevsiminde teras ya da bahçe gibi alanlarda aydınlatma sunan bu tür ürünler kış mevsiminde iç ortama dahil olarak son derece huzur ve romantizm kaynağı olabilir.

 

Çılgın Kişiliklere Canlı Renkler

 

Kış dekorasyon önerileri konusunda klasik ya da modern tarzın dışına çıkarak farklı bir tasarım arıyorsanız, canlı ve parlak renkleri yaşam alanınıza taşıyarak enerjik ruh halinizi evinizde de yansıtabilirsiniz. Klasik bir ortamı bir anda farklı detaylar ile harmanlayarak neşeli bir kış dekorasyonu oluşturabilirsiniz. Chester koltuklarınızla dolu modern bir ortamda duvarlardan birini kırmızı parlak renk ile öne çıkarabilir ya da kahverengi gibi ağırbaşlı bir alanı sarı renk kırlent kılıflarımız ile kombinleyerek alana daha davetkâr bir hava katabilirsiniz.

 

Kırlent Yastıklardan İlham Alın

 

Salon takımınız ya da dekorasyon stiliniz ne olursa olsun bol miktarda kırlent yastıkları alanınıza taşıyarak son derece sıcak bir kış dekorasyonu oluşturabilirsiniz. Ürün çeşitlerimiz arasında yer alan kırlent yastık renklerinden ilham alabilirsiniz. Kedi baskılı görüntüleri ve canlı renk seçenekleri ile her dekorasyon stilinize naturel bir hava katan kırlent yastıklar hem konfor hem de elegan bir görüntü sunacaktır.

 

Bahara Daima Bir Köşe Ayırın

 

 

İlkbahar veya yaz gibi enerjik mevsimleri daha çok seviyor ancak kışın samimi havasından da vazgeçemiyorsanız bu iki atmosferi bir arada taşıyan naturel öge şüphesiz bitkilerdir. Oturma odanızın bir köşesinde yaratacağınız kış alanına eklediğiniz mis kokuları ve canlı renkleri olan bitkiler bir anda modunuzu yükseltebilir. Buna karşın daha zahmetsiz bir görüntü isterseniz, son zamanların minik kaktüs saksılarından kendinize özel bir kombin yapabilir, şık figürler oluşturabilirsiniz.

 

  Facebookta Paylaş
Tweetle
Tweetle
Tweetle
 
Etiketler: ev, dekorasyon, ev tekstili, dekorasyon fikirleri, dekoratif, evimi seviyorum, nevresim takımı, kırlent, yastık, kırlent kılıfı, yastık kılıfı
Şubat 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR