Ev Dekorasyonunuza Renk Katacak Saksı Çiçekleri

Ev Dekorasyonunuza Renk Katacak Saksı Çiçekleri

Ev Dekorasyonunuza Renk Katacak Saksı Çiçekleri

Evlerde yetiştirilen saksı çiçekleri, ortama sıcak ve samimi bir hava kazandırır. Deve tabanından kaktüslere, salon palmiyesinden yılbaşı çiçeğine kadar pek çok bitki, saksı çiçekleri arasında bulunur. Doğanın farklı renklerinden oluşan bitkileri evlere taşıyarak yaşam alanlarında hem renkli hem de doğal bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Saksı bitkileri için evde uygun koşulları sağlayıp, çiçeklere düzenli bakım yaparak evinize canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Peki, evlerde en fazla tercih edilen saksı çiçekleri neler? Gelin evlerin baş tacı olan saksı bitkilerini birlikte keşfedelim.

Salon Palmiyesi

Areka palmiyesi olarak da bilinen salon palmiyesi, özellikle bohem ve rustik evlerde sevilen türler arasındadır. Geniş yaprakları ile dikkat çeken bitki, özenli bakım isteyen çiçeklerden biridir. Işıkta hızla büyüyen salon palmiyesini, evinizde ışık alan bir yerde konumlandırmaya dikkat etmelisiniz. Eğer büyük boyutlu bir salon palmiyeniz varsa ürünü masa veya sehpada değil, salonun ışık alan bir köşesinde konumlandırarak şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Barış Çiçeği

Yelken çiçeği ismiyle de bilinen barış çiçeği, popüler saksı çiçekleri çeşitleri arasındadır. Beyaz çiçekli ve yeşil yapraklı bir bitki olan barış çiçeği, zarif görünümü ile evlere modern bir doku kazandırır. Bitkiyi salon ev oturma odası gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Çiçek, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmediği için daha loş köşelerde konumlandırabilirsiniz.

Orkide

Zarif saksı çiçekleri türleri arasında yer alan orkide, evinize şıklık kazandıracak bitkilerdendir. Beyaz, mor veya pembe renklerde çiçek açarak mekana farklı bir hava katan bitki, modern ev dekorasyonlarıyla uyumludur. Orkide bitkisini, evinizin güneş almayan yerlerine yerleştirerek uzun süre canlılığını korumasını sağlayabilirsiniz. Çiçeği haftada bir veya iki kez dinlenmiş su ile sulayıp büyütebilirsiniz.

Yılbaşı Çiçeği

Kırmızı renkli çiçekleriyle evlere dinamizm katan yılbaşı çiçeği, canlı renklerdeki evlerle harika bir uyum yakalar. Yılın birçok zamanında çiçek açan bitkiyi, evinize renkli bir dokunuş kazandırmak için tercih edebilirsiniz. Güneş ışığına doğrudan maruz kalmadan aydınlık alanda büyüyen bitki, kış aylarında açan kırmızı çiçekleriyle evlere büyülü bir ambiyans katar. Bitkiyi; konsol, sehpa veya masa üzerinde konumlandırabilirsiniz.

Deve Tabanı

Havalı ve rustik ev dekorasyonlarının vagzeçilmezi olan deve tabanı, beğeni toplayan bitkiler arasındadır. Modern evlere çarpıcı bir görünüm kazandıran bitki, geniş yapraklarıyla dikkat çeker. Güneş ışığını seven bitkiyi salonunuzda bol ışıklı bir yerde konumlandırarak büyütebilir, evinize doğal bir şıklık katabilirsiniz.

Kaktüs

Popüler saksı çiçekleri arasındaki kaktüsler, onlarca türe sahip olan bitkilerdendir. Birkaç tanesini bir arada büyütebileceğiniz bitkiler, fazla su istememesi ve kolay bakımı ile evlerde sıkça yer alır. Yeterli ışık ve hava alan köşelerde, farklı boyuttaki saksılarda büyüteceğiniz kaktüsleri, evinize egzotik tarz katmak için kullanabilirsiniz. Kaktüsleri; masa üstlerinde antrelerde, hollerde veya pencere kenarlarında süs amaçlı olarak değerlendirebilirsiniz.

Para Ağacı

Uzak Doğu ülkelerinde son derece revaçta olan para ağacı, evlere uğur getirdiğine inanılan bitkilerden biridir. Çiçeksiz olan bitki, yemyeşil yaprakları ile mekanlara canlılık verir. Yaprakları her mevsim parıl parıl parlayan para ağacını orta boy saksılarda büyütebilir, evinizin farklı köşelerinde konumlandırabilirsiniz.

Kurdele Çiçeği

Kurdeleye benzer yapraklarıyla tanınan kurdele çiçeği, gösterişli ev çiçeklerinden biridir. İnce, uzun yapraklara sahip olan bitki, doğru bakım koşullarında kısa sürede çoğalır ve büyür. Bakımı kolay olan çiçek, havayı temizleme özelliği ile öne çıkar. Doğrudan güneş ışığına bırakmamanız gereken bitkiyi, hafif aydınlık alanlara yerleştirebilir, toprağı kurudukça sulayabilirsiniz.

Siz de ev dekorasyonunda yenilik yapmak istiyorsanız farklı saksı çiçekleri alarak ortama natürel bir doku kazandırabilirsiniz. Ev dekorasyonunu tamamlamak için Zümrüt Şaziye’nin kırlent, nevresim takımı gibi ürünlerine de göz atabilirsiniz. Satın aldığınız her ürünle birlikte sokak hayvanlarına destek olma şansı yakalayabilirsiniz.

Etiketler: çiçek, saksı çiçeği, çiçekler, ev dekorasyonunda saksı çiçekleri, dekorasyon, ev dekorasyonu, dekorasyon fikirleri, ev tekstili
Nisan 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR